Ponsmachine volautomatisch

In de land- en (glas)tuinbouw wordt volop gebruik gemaakt van druppelbevloeiing. Rutec Engineering ontwikkelde hiervoor een modulair opgebouwde pons-assemblage machine. Hiermee kunnen zowel complete druppelbevloeiings slangen als delen (setjes genoemd) worden geassembleerd.

Opgebouwd tot volautomaat worden gaten geponst in een PE slang, waarop vervolgens een druppelaar, een microtube slang en een pen worden gemonteerd.

Slangen van diverse diameters, diverse soorten pennen, variabele ponsafstanden en gevarieerde lengtes van de microtube zijn geen enkel probleem.  Voor wat betreft de pennen zijn er geen beperkingen. Voor elk type pen (recht, haaks, schroef, prik, etc.) is een verwisselbare unit te verkrijgen.

Door de modulaire opbouw is deze machine uit te bouwen van hand of setjes naar volautomaat machine. Op deze manier beschikt de klant over zowel een losstaande ponsmachine als over een assemblagemachine. De omsteltijden zijn minimaal.

Door een speciale servotechniek worden tevens zeer snelle montagetijden gehaald. Onze software zorgt voor een eenvoudige en accurate bediening en is zodanig ontwikkeld dat wij online eventuele storingen kunnen detecteren en meestal direct kunnen oplossen.

Deze veelzijdige machine is een typisch voorbeeld van onze brede kennis en vakmanschap. Onze klanten zijn nog steeds zeer tevreden met het resultaat!