Dubbele microtube opwikkelaar

Een dubbele microtube wikkelaar met automatische wissel bestaat uit de volgende onderdelen: Basis frame met rotatie arm, Rotatie arm met twee doornen, Verlegging en een Danser.

IMG 5224

Werking

Op het basisframe is een rotatie-arm gemonteerd. Op de rotatie-arm zijn twee opnameposities voor microtube haspels of afneembare bobines. Op een positie wordt de haspel vol gewikkeld en op de andere positie kan de volle haspel of rol worden uitgenomen of eventueel een nieuwe lege microtube haspel worden geplaatst.

De rotatie arm is voorzien van twee doornen. Op de doornen kunnen de microtube haspels worden geplaatst of de afneembare bobines om rollen te wikkelen zonder microtube haspel.

De verlegging positioneert de slang tijdens het verleggen naast elkaar. De verlegging per omwenteling is instelbaar om diverse slangdiameters te kunnen wikkelen.

De danser is een kolom met een aantal vaste en een aantal beweegbare omloop wielen. De danser heeft twee functies:

Bij de eerste opstart dient de microtube handmatig te worden ingevoerd, waarna het wikkel proces kan starten. Als de machine het gewenste aantal meter heeft bereikt roteert de rotatie arm de volle haspel naar de uitneem positie en de lege haspel naar de wikkel positie. De slang word automatisch overgepakt en na de rotatie start de machine wederom met wikkelen.  

De volle haspel kan dan handmatig worden uitgenomen en een lege haspel worden terug geplaatst. De wikkelaar is niet voorzien van een afbind automaat of een andere optie om rollen af te binden.

Besturing

De machine wordt PLC gestuurd en voorzien van een duidelijke terminal om alle instellingen dmv een eenvoudig menu te controleren. Door gebruikmaking van een terminal kunnen diverse instellingen / tellers / snelheden / takten / units uit en uit schakelen ect eenvoudig uitgevoerd worden.

De bekabeling, aangesloten sensoren en componenten worden op een universele wijze geïnstalleerd zodat deze bij een storing eenvoudig zijn te lokaliseren en te vervangen.