Spraymaster

Voor het behandelen van bloemen tegen schimmelziekten was onze klant op zoek naar een spuitinstallatie.Belangrijkste punt was dat de bloemen volledig rondom worden bespoten om een goede werking van het middel te garanderen.

Daarnaast had onze klant drie randvoorwaarden: minimaal gebruik van spuitmiddel, een simpele bediening van de spuitapplicatie en zo min mogelijk onderhoud, vanwege het wereldwijd gebruik, ook op afgelegen locaties.

Rutec Engineering heeft voor deze klant een mobiele spuitapplicatie ontwikkeld. De door ons bedachte nozzle zorgt hierbij voor een optimaal resultaat. De machine bevat maar een paar bewegende delen die bij slijtage eenvoudig zijn te vervangen. Een automatisch reinigingssysteem is inbegrepen voor het geval dat de machine enige tijd stil staat.

De opbouw is dusdanig dat in elke behoefte voorzien kan worden. De spuitapplicatie is toe te passen als handmachine of te combineren met een selectielijn.
Uiteraard is met behulp van een eenvoudig menu de spuittijd en spuithoeveelheid in te stellen. Een dag- en totaalteller houdt bij hoeveel bloemen behandeld zijn.